FORRÁS-KÓD MAGAZIN

Az alábbi bejegyzések a Forrás-Kód módszert végzettek tollaiból erednek.
Az írások függetlenek attól, hogy a szerzője a civil élet mely területéről érkezik. Ebben a módszerben minden egyén azonos alapokról kezdi a fejlődést. Az egyéni fejlődés mértékét, kizárólag a hozzáadott szorgalom határozza meg.

Nevelés

Nevelés

Az uniformizálás megöli az egyediséget, egyéniséget. Amikor egy előre kitalált, mások által összeállított személyiségi, intellektuális sablonba akarják évről-évre a fejlődés és növekedés során bekényszeríteni az egyedeket, úgy gyötrik, törik, szabdalják azt az egyedi csodát, ami a leszületéskor még érintetlen, gyönyörű és tiszta. Olyanokká váltok az évek során, mint sok kék iskolaköpenyes kisdiák, akik külsejük és szerzett tudásuk alapján így szinte teljesen összetéveszthető. Eltűnt az, amitől különbözött a másiktól. Olyan gyermeknevelésre törekedj, ahol nem vágjátok le a rügyet és bimbót róluk, hanem hagyjátok azt virágba borulni. Hagyod megélni, amivel találkozik. Hagyod átélni a boldogságát és kudarcát, engeded a felfedezés örömét, miközben óvod azoktól a sérülésektől, amelyekre koránál fogva nem lehet még felkészülve. Állj mellette, de ne állj az útjába!

Írta: Peresztegi-Stiller Zsuzsanna

Érdeklődj e-mailben

Hozzájárulás

Iratkozz fel a hírlevelemre

Értesülj az új bejegyzésekről, új programokról!

Feliratkozásommal megismertem és elfogadom a hírlevélre vonatkozó Adatvédelmi Nyilatkozat és Adatkezelési Szabályzat részleteit.